Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om pasta >

 

 

Om spagetti >

 

 

Om bläckfiskar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pasta pescatora, pasta med havets frukter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 711

GBR (GI) / port: 23

Recept: 2843 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 2%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 627 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pasta > Äts ej

Om spagetti > Äts ej

Om bläckfiskar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (55 min )

  1. Skala och hacka lök, vitlök, örtkryddor.
  2. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken på medelhög värme i några minuter. Minska värmen och tillsätt tomater och puré. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Tillsätt örtkryddor, peppar och salt.
  3. Häll vin i en kastrull och lägg i musslorna. Låt koka i cirka 4 minuter under lock (tills de har öppnat sig). Kasta musslor som inte öppnar sig. Häll spadet i såsen.
  4. Smält smör i en stekpanna. Tärna fisk och bläckfisk och stek i omgångar på medelhög värme cirka 1 minut vardera. Lägg över i såskastrullen och tillsätt även räkor.
  5. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen och vänd ner skaldjur med sås. Lägg på musslor och strö persilja över.

Kockens kommentar

Pescatora (it. pescatore = fiskare, pescare = fiska, pesca = fiske) kallas ibland rätter med "havets frukter".

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem