
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 711

GBR (GI) / port: 23
Recept: 2843 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pasta > Äts ej
Om spagetti > Äts ej
Om bläckfiskar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (55 min )
- Skala och hacka lök, vitlök, örtkryddor.
- Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs löken på medelhög värme i några minuter. Minska värmen och tillsätt tomater och puré. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Tillsätt örtkryddor, peppar och salt.
- Häll vin i en kastrull och lägg i musslorna. Låt koka i cirka 4 minuter under lock (tills de har öppnat sig). Kasta musslor som inte öppnar sig. Häll spadet i såsen.
- Smält smör i en stekpanna. Tärna fisk och bläckfisk och stek i omgångar på medelhög värme cirka 1 minut vardera. Lägg över i såskastrullen och tillsätt även räkor.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka i kastrullen och vänd ner skaldjur med sås. Lägg på musslor och strö persilja över.