
Knaperstek skinka på danskt vis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 17%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas skinka > Äts ej
Så knapersteks svål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "REMA" under bilden.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kött: Snitta med vass kniv svålen längs med, eller gör ett rutmönster.
- Häll vatten i en stor ugnsform. Tillsätt svartpepparkorn och lagerblad. Lägg ner köttbiten med svålsidan ner. Salta rikligt på köttet. Vrid med svartpepparkvarn över.
- Ugnslaga: Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och vänd steken. Salta ovansidan väl. Sätt tillbaka i 40 minuter. Steken är klar vid kärntemperatur 70°C+ och när svålen fått fin färg och skorpa. Detta gäller en mindre stek, se kommentar.
Kockens kommentar
Större stekar tar längre tid och tillaga, varvid ugnstemperatur 200°C är för hög för att samtidigt få en fin knaprig svål utan att svartbränna. Då behöver man initialt tillaga i lägre värme (läs mer > Så lagas skinka). Se recept via länk nedan > Skinka med knaprig svål.Passar till
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv