Knaperstek skinka på danskt vis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas skinka >

 

 

Så knapersteks svål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Knaperstek skinka på danskt vis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1910 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 25%

Fett: 17%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 188 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas skinka > Äts ej

Så knapersteks svål > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "REMA" under bilden.

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Kött: Snitta med vass kniv svålen längs med, eller gör ett rutmönster.
  • Häll vatten i en stor ugnsform. Tillsätt svartpepparkorn och lagerblad. Lägg ner köttbiten med svålsidan ner. Salta rikligt på köttet. Vrid med svartpepparkvarn över.
  • Ugnslaga: Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och vänd steken. Salta ovansidan väl. Sätt tillbaka i 40 minuter. Steken är klar vid kärntemperatur 70°C+ och när svålen fått fin färg och skorpa. Detta gäller en mindre stek, se kommentar.

Kockens kommentar

Större stekar tar längre tid och tillaga, varvid ugnstemperatur 200°C är för hög för att samtidigt få en fin knaprig svål utan att svartbränna. Då behöver man initialt tillaga i lägre värme (läs mer > Så lagas skinka). Se recept via länk nedan > Skinka med knaprig svål.

Passar till

Skinka med knaprig svål

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem