
Brasgädda ā la Bengt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 425

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1699 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim + 30 min )
- Tänd en brasa ute eller i öppna spisen.
- Strimla morot, selleri, lök, purjolök och grovhacka örtkryddorna. Rensa gäddan men behåll huvudet. Salta och peppra i buken och stoppa in alla ingredienser där samt en stor klick smör.
- Smöra, salta ett bakplåtspapper. Rulla in gäddan i pappret. Linda in paketet med en 8-10 lager fuktat tidningspapper.
- Maka undan ved i brasan. Lägg paket i askan, maka tillbaka glöd, lägg på ved. Låt ligga i 35-40 minuter.
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Veckla ut fisken ur pappret, dra av skinnet. Garnera med örtkrydda.
Kockens kommentar
I praktiken kan de flesta ätbara fiskarna braslagas på detta sätt.