Brasgädda ā la Bengt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så grillas/halstras fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Brasgädda ā la Bengt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 425

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1699 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 511 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas/halstras fisk > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 30 min )

  1. Tänd en brasa ute eller i öppna spisen.
  2. Strimla morot, selleri, lök, purjolök och grovhacka örtkryddorna. Rensa gäddan men behåll huvudet. Salta och peppra i buken och stoppa in alla ingredienser där samt en stor klick smör.
  3. Smöra, salta ett bakplåtspapper. Rulla in gäddan i pappret. Linda in paketet med en 8-10 lager fuktat tidningspapper.
  4. Maka undan ved i brasan. Lägg paket i askan, maka tillbaka glöd, lägg på ved. Låt ligga i 35-40 minuter.
  5. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Veckla ut fisken ur pappret, dra av skinnet. Garnera med örtkrydda.

Kockens kommentar

I praktiken kan de flesta ätbara fiskarna braslagas på detta sätt.

Passar till

Enkel tomatsallad

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem