Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 18
Kcal / portion: 19
GBR (GI) / port: 0
Recept: 93 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vin- och spritsåser > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
...
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Rör ut stärkelsemjölet i lite kall buljong. Potatis- och rismjöl kan ersätta majsstärkelsen. Arrowrot används när såsen skall vara klar, genomskinlig.
- Vispa ner resten av buljongen. Tillsätt madeira, portvin eller konjak om så önskas.
- Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av.
Kockens kommentar
I brist på buljong/fond kan koncentrerad ox- eller viltfond användas. Koncentratet bör dock smaksättas ytterligare. Se recept > Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)