Socca, provencalsk kikärtspannkaka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Olivolja till stekning

0.5 

dl

Flingsalt

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Socca, provencalsk kikärtspannkaka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1142 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 27%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 85 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja till stekning 0.5 dl 33%

Flingsalt 0%

Svartpeppar nymald 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Häll kikärtsmjöl, salt och vatten i en bunke. Vispa ordentligt tills helt slätt, gärna med elvisp. Tillsätt olivolja, timjan och rosmarin. Låt stå och svälla 1 timme.
  2. Hetta upp en stekpanna ordentligt. Häll i rikligt med olivoja, man ska nästan fritera pannkakorna. Häll 1/2 till 1 dl smet i pannan. Vicka ut smeten i pannan. Stek tills brun i kanterna.
  3. Dela på mitten. Vik ihop varje del några gånger. Lägg över på tallrik. Stek resten på samma sätt.
  4. Strö över flingsalt och nymald svartpeppar. Ät genast.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem