Skagenröra hemlagad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Alternativ:

 

Färdig skagenröra

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skagenröra hemlagad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 175

GBR (GI) / port: 0

Recept: 698 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 17%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 92 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Alternativ:

Färdig skagenröra Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Skala räkor och finhacka dill.
  2. Blanda alla ingredienser försiktigt.
  3. Servera i portionskopp eller på rostat bröd. Garnera med valfri fiskrom och en dillkvist. 

Kockens kommentar

Fiskrom ingår inte i originalreceptet. Toast Skagen är ett relativt okänt begrepp i Skagen och Danmark. Det var Tore Wretman som kom på rätten och namnet från början. Tores änka har berättat om bakgrunden. Maträtten kom till 1956 när man kappseglade Skagen Runt i Tores mahognybåt Salta Marina. Tyvärr blev det stiltje och besättningen deppade. Tore ville muntra upp besättningen och svängde ihop en macka med vad han hade. En av kamraterna frågade vad den lilla läckerheten kallades. Tore tittade ut över vattnet med Jyllands nordspets i horisonten och svarade "men kära hjärtanes, det är ju en typisk toast Skagen". 

Alternativ

Toast skagen original

Toast skagen

Hemlagad majonnäs

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem