
Märängspindlar till barnkalas
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 481

Kcal / portion: 49

GBR (GI) / port: 2
Recept: 789 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 76%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten i en liten kastrull. Sätt en djup tallrik över. Lägg i chokladen och låt smälta.
- Lägg ut maränger på smörpapper. Sätt ihop två maränger intill varandra.
- Häll chokladen i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i påsens ena hörn. Spritsa chokladben över marängerna.
- Gör benen tjockare intill marängen och spitsa mellan marängerna så de fäster. Dutta dit ögon med den trubbiga änden av en trästicka.
- Ställ in i frys eller i kylskåp så att chokladen stelnar.
- Spritsa ett spindelnät på en tallrik. Ta ut spindlarna ur kylen och lossa från pappret med en smal, vass kniv.
Kockens kommentar
Dela upp smörpappret i mindre bitar, gärna på mindre fat, så att de får plats i kylskåpet eller i frysen. Smörpapper är nödvändigt för att lätt kunna lossa spindlarna. Vanligt tallrik går inte bra.
Passar till
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)