Jus lié, avredd sky på koncentrerad fond eller buljongtärning
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 31
Kcal / portion: 41
GBR (GI) / port: 0
Recept: 206 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sjud alla ingredienser i 20-30 minuter.
- Sila genom fin sil.
- Använd såsen till andra såser, grytor eller på annat sätt som en mörk eller ljus grundsås.
Kockens kommentar
För att likna en god brun eller ljus grundsås måste koncentrade fonder smakförstärkas.Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)