Sauce Nantura, fransk krämig skaldjurssås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 8

Om vita såser >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Nantura, fransk krämig skaldjurssås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1275 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 13%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 103 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om vita såser > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "la Palais" under bilden ovan.

  1. Smält smöret i kastrull eller stekpanna. Tillsätt mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och vispa ut mjölet så att det löses upp.
  2. Tillsätt hummersoppa och låt småkoka i 15 minuter. Smaka av med konjak och salt. Eventuellt också med lite kajennpeppar och koncentrerad hummerfond.

Såsen passar till fisk- och skaldjursrätter. Till  exempel till Bouchée ā la Nantua som är en vol-au-vent fylld med bitar av havskräftor i denna sås.

Kockens kommentar

Detta är ett förenklat recept där hummersoppa används. I Aguste Escoffiers recept ingår i stället kräftsmör tillagad på smör, kräftor, grönsaker och kryddor (se dito recept). Såsen tillreds på béchamelsås (vit grundsås) med lika mängd koncentrerad silad kräftspad och matlagningsgrädde, som kokas ner till 2/3-dels volym. !00 gram kräftsmör, 1 msk konjak och lite kajennpeppar vispas ner, varefter såsen silas. Ger 2 dl sås.

Nantua
är en kommun i franska Alperna, historiskt känd för sina sötvattenskräftor. Namnet används i kulinariska sammanhang om denna sås eller rätter med denna sås.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem