Jordärtskockssoppa i glas (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal små glas: 8

 

Tillval:

 

Ätbara blommor

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jordärtskockssoppa i glas (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1280 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 188 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillval:

Ätbara blommor %

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala kockorna och skär i mindre bitar.
    Lägg dem i en kastrull med vatten och salt.
    Låt koka i cirka 40 minuter.

  2. Häll över i en matberedare och mixa väl.
    Häll tillbaka i kastrullen.

  3. Tillsätt grädde och pressa ner citronjuice.
    Smaka av med salt och peppar.
    Häll upp i glas.

    Soppan smakar bäst varm men kan även serveras kall. Dekorera gärna med ätbara blommor.

Kockens kommentar

Detta är små portioner även för att vara en förrätt. För en "ordentlig" förrätt serverad i tallrik bör portionsmängden ökas uppemot det dubbla.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem