
Jordärtskockssoppa i glas (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1280 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skala kockorna och skär i mindre bitar.
Lägg dem i en kastrull med vatten och salt.
Låt koka i cirka 40 minuter. - Häll över i en matberedare och mixa väl.
Häll tillbaka i kastrullen. - Tillsätt grädde och pressa ner citronjuice.
Smaka av med salt och peppar.
Häll upp i glas.
Soppan smakar bäst varm men kan även serveras kall. Dekorera gärna med ätbara blommor.
Kockens kommentar
Detta är små portioner även för att vara en förrätt. För en "ordentlig" förrätt serverad i tallrik bör portionsmängden ökas uppemot det dubbla.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)