
Skummig bönsoppa med whiskystekt ostronskivling samt friterad svartrot (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 1070

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4278 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 24%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så friteras rotfrukter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Rent-a-Chef
Tillagning (40 min )
- Finhacka löken och fräs i olivolja i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills de börjar ta färg. Tillsätt bönorna och låt sjuda på lägsta värme i ca 10 min. Tillsätt kycklingfond och mixa soppan med mixerstav eller matberedare till en slät soppa. Sila av.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt grädde och créme fraiche, låt koka in på medellåg värme. Smaka av med salt. Riv svampen i strimlor och stek på medelhög värme i stekpanna, tillsätt whisky.
- Skala och riv svartroten i långa strimlor. Hetta upp rapsolja i en panna/kastrull till 190ºC och fritera svartroten i ca 1 min. Tag upp och lägg på hushållspapper.
- Lägg svampen i djupa tallrikar, tillsätt soppan och toppa med den friterade svartroten. Servera.
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs vintermeny. Rent a Chef hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner som vill uppleva något extra i privat miljö.Meny à la Rent a Chef:
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)