
Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1924 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 26%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (22 min )
- Ansa och tvätta grönsakerna. Skär purjolöken och champinjonerna i tunna skivor, finhacka scharlottenlöken och dela bönorna.
- Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt grädde och fond och sänk till medellåg värme, låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med peppar och salt. Servera.
Kockens kommentar
För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)