Kryddstark krabbsoppa (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svartpeppar nymald

 

 

 

Ger 1 tallrik/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kryddstark krabbsoppa (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 210 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Svartpeppar nymald 0%

 

Ger 1 tallrik/portion 

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 10 min )

  1. Rensa krabban och lägg köttet i en skål.
  2. Häll mjölk, grädde, fond, ketchup och konjak i en stor kastrull. Koka upp och tag från spisen. Se till att det inte kokar över. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
  3. Häll upp i tallrikar, fördela krabbköttet och garnera med kryddgrönt, t.ex. gräslök. Mal svartpeppar över soppan.

Kockens kommentar

Sambal oelek är en indisk stark kryddblandning med chilipeppar som bas. Förberedelsetiden avser rensning av krabba och kan förkortas om burkkrabba används, eller som i vårt fall där vi använt kamtjatkakrabbas köttiga ben.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem