
Kryddstark krabbsoppa (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 10 min )
- Rensa krabban och lägg köttet i en skål.
- Häll mjölk, grädde, fond, ketchup och konjak i en stor kastrull. Koka upp och tag från spisen. Se till att det inte kokar över. Smaka av med lite salt och sambal oelek.
- Häll upp i tallrikar, fördela krabbköttet och garnera med kryddgrönt, t.ex. gräslök. Mal svartpeppar över soppan.
Kockens kommentar
Sambal oelek är en indisk stark kryddblandning med chilipeppar som bas. Förberedelsetiden avser rensning av krabba och kan förkortas om burkkrabba används, eller som i vårt fall där vi använt kamtjatkakrabbas köttiga ben.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)