Enkel fruktmoussedessert på mango
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 188
Kcal / portion: 454
GBR (GI) / port: 7
Recept: 2268 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 14%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så vispas grädde > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om mousse > Äts ej
...
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Mango: Frukten bör vara väl mognad. Halvera, snitta köttet och gröp ur frukten med sked. Skal skall inte medfölja. Spar några tärningar till garnering. Mixa frukten väl med stavmixer till en slät smet.
- Vispa grädden lös (läs mer > Så vispas grädde). Tillsätt kondenserad mjölk och rör om. Spara lite smet till garnering.
- Mousse: Vänd ner mangosmeten i grädden, lite i taget och rör om till jämn färg. Läs mer > Så vänder man ner.
- Servera: Nu kan smeten serveras som dessert, men bäst är att ställa smeten i kylen ett par timmar eller mer. Häll upp i glas och toppa med den sparade grädden. Garnera med några mangobitar.
Kockens kommentar
Denna mousse är inte tillräckligt stabil för att användas som fyllning i tårtor. För tårtfyllning se recept via länk nedan. Läs mer > Om mousse.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)