
Vitlöksburgare för vitlöksälskare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 708

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Dela vitlökarna i klyftor. Skala dem och koka i cirka 5 minuter. Låt torka på hushållspapper.
- Bryn klyftorna i en panna med lite olja på medelhög värme, tills de fått lite färg.
- Forma färsen till burgare. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme. Stek burgarna i cirka 5 minuter på var sida.
Salta och peppra. - Skiva gurka och lägg på undre brödhalvan. Lägg på hamburgare och stänk över några droppar tabasco. Bred på majonnäs och lägg på vitlöken. Garnera med timjan eller annat grönt.
Kockens kommentar
När man först kokar vitlök och sedan steker den får vitlöken en mild smak.