Vitlöksburgare för vitlöksälskare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Olivolja

2.0 

msk

Timjan färsk

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vitlöksburgare för vitlöksälskare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 708

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2830 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 361 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 2.0 msk 8%

Timjan färsk 0%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Dela vitlökarna i klyftor. Skala dem och koka i cirka 5 minuter. Låt torka på hushållspapper.
  2. Bryn klyftorna i en panna med lite olja på medelhög värme, tills de fått lite färg.
  3. Forma färsen till burgare. Hetta upp olja i en panna på medelhög värme. Stek burgarna i cirka 5 minuter på var sida.
    Salta och peppra.
  4. Skiva gurka och lägg på undre brödhalvan. Lägg på hamburgare och stänk över några droppar tabasco. Bred på majonnäs och lägg på vitlöken. Garnera med timjan eller annat grönt.

Kockens kommentar

När man först kokar vitlök och sedan steker den får vitlöken en mild smak.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem