Zorbaburgare av lammfärs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Spenat färsk

200.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Zorbaburgare av lammfärs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 930

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3720 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 17%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 336 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Spenat färsk 200.0 gram 1%

Olivolja 2.0 msk 6%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Halvera bröden. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme och stek brödets insida gyllenbrunt.
  2. Sätt ugnsgrillen på 275°C.
  3. Skala och koka vitlök i saltat vatten i 7 minuter tills de mjuknat. Mosa dem och blanda med lammfärsen. Salta, peppra.
  4. Forma färsen till burgare. Hetta upp matolja i panna och stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida.
  5. Lägg fetaosten på en ugnsplåt och grilla den i någon minut i ugnen.
  6. Fräs spenat med lite olivolja hastigt i en panna på medelhög värme.
  7. Bädda med spenat på brödet, lägg på burgaren och resten av spenaten.
    Lägg den varma fetaosten ovanpå.

Kockens kommentar

Zorba är ett grekiskt namn, kanske mest förknippat med den klassiska filmen Zorba (1964).

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem