
Zorbaburgare av lammfärs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 277

Kcal / portion: 930

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3720 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 17%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Halvera bröden. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme och stek brödets insida gyllenbrunt.
- Sätt ugnsgrillen på 275°C.
- Skala och koka vitlök i saltat vatten i 7 minuter tills de mjuknat. Mosa dem och blanda med lammfärsen. Salta, peppra.
- Forma färsen till burgare. Hetta upp matolja i panna och stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida.
- Lägg fetaosten på en ugnsplåt och grilla den i någon minut i ugnen.
- Fräs spenat med lite olivolja hastigt i en panna på medelhög värme.
- Bädda med spenat på brödet, lägg på burgaren och resten av spenaten.
Lägg den varma fetaosten ovanpå.
Kockens kommentar
Zorba är ett grekiskt namn, kanske mest förknippat med den klassiska filmen Zorba (1964).