Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 995

GBR (GI) / port: 18
Recept: 3979 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 12%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Dela ciabattabrödet på längden. Hetta upp matfett i stekpanna och stek insidan av brödet gyllenbrunt på medelhög värme. Tag ur dem ur pannan.
- Stek bacon knaprigt på medelhög värme. Ta ur och lägg att rinna av på hushållspapper.
- Forma färs till burgare och stek dem i stekflottet som är kvar i pannan på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Skala och skiva avokado.Skiva tomater. Bred på majonnäs på brödet. Lägg på tomatskivor, hamburgare, bacon och avokado.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.