
Svartpepparburgare
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 904

GBR (GI) / port: 20
Recept: 3616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 9%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Majonnäs äkta 2.0 msk 6%
Smör till stekning 2.0 msk 5%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala och skär lök i cm-tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Grovkrossa pepparkorn i en mortel.
- Lägg rikligt med smör i en stekpanna och stek lök och peppar tillsammans på medelvärme i cirka 30 minuter. Löken ska vara mörkt brun, nästan bränd. Lägg åt sidan.
- Forma färs till burgare och stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Bred majonnäs på brödet och lägg på ett lager gurka. Lägg på burgare och häll över pepparlöken.
Kockens kommentar
Svartpepparburgare är Kockskolans kock Petter Thoens personliga favorit i hamburgervärlden. "Jag lagar den ganska ofta. Första gången jag åt den var på Hampton`s i Hollywood".