Zapataburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja

1.0 

msk

Limejuice

2.0 

tsk

Tabasco röd

3.0 

stänk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Zapataburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 1013

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4051 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 529 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 1.0 msk 3%

Limejuice 2.0 tsk 0%

Tabasco röd 3.0 stänk 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Guacamole: Skala och mosa avokado i en bunke. Finhacka jalapeno och lök. Pressa ner vitlöksklyftor och limejuice. Blanda eller mixa ner olja och stänk i tabasco.
  2. Forma färsen till burgare och stek dem i matfett på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Lägg ett sallatsblad på brödet. Lägg burgaren ovanpå. Garnera med några skivade tomatbitar. Toppa med guacamole.

Kockens kommentar

Emiliano Zapata (1879-1919) var en mexikansk bondeledare, som ledde en armé av bönder och lantarbetare i centrala Mexico under revolutionen 1910-20. Rättens namn knappast pga att Zapata åt dessa burgare, utan snarare pga rättens mexikanska touch.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem