Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 1013

GBR (GI) / port: 7
Recept: 4051 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 12%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Olivolja 1.0 msk 3%
Limejuice 2.0 tsk 0%
Tabasco röd 3.0 stänk 0%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Guacamole: Skala och mosa avokado i en bunke. Finhacka jalapeno och lök. Pressa ner vitlöksklyftor och limejuice. Blanda eller mixa ner olja och stänk i tabasco.
- Forma färsen till burgare och stek dem i matfett på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Lägg ett sallatsblad på brödet. Lägg burgaren ovanpå. Garnera med några skivade tomatbitar. Toppa med guacamole.
Kockens kommentar
Emiliano Zapata (1879-1919) var en mexikansk bondeledare, som ledde en armé av bönder och lantarbetare i centrala Mexico under revolutionen 1910-20. Rättens namn knappast pga att Zapata åt dessa burgare, utan snarare pga rättens mexikanska touch.