Kokt fläskkorv med olivpotatis
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Olivolja

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Senap svensk

4.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt fläskkorv med olivpotatis

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 720

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2879 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 369 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Olivolja 1.0 dl 26%

Salt och peppar 0%

Senap svensk 4.0 msk 4%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Skala och koka potatisen mjuk. Är korven redan kokt behöver den bara värmas. Butikskorv är som regel förkokt.
  2. Rå korv: Krossa kryddpepparkorn. Ta av "plastskinnet". Skölj korven och lägg i en rymlig gryta (korven skall få plats att svälla). Häll på vatten så att det täcker korven. Tillsätt kryddor. Sjud korven utan lock i cirka 30 minuter. Korven får inte koka.
  3. Olivpotatis: Hacka oliver. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt oliver och olivolja och rör om. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.

Kockens kommentar

Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed ett mycket kryddstarkt mos. Läs mer om fläskkorv, klicka på ingrediensen.

Mosalternativ

Vanligt potatismos

Senapspotatis

Rotmos

Sötpotatismos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem