
Kokt fläskkorv med olivpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 195

Kcal / portion: 720

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2879 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Skala och koka potatisen mjuk. Är korven redan kokt behöver den bara värmas. Butikskorv är som regel förkokt.
- Rå korv: Krossa kryddpepparkorn. Ta av "plastskinnet". Skölj korven och lägg i en rymlig gryta (korven skall få plats att svälla). Häll på vatten så att det täcker korven. Tillsätt kryddor. Sjud korven utan lock i cirka 30 minuter. Korven får inte koka.
- Olivpotatis: Hacka oliver. Häll av potatisvattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Tillsätt oliver och olivolja och rör om. Smaka av med salt och peppar, men tänk på att oliverna redan är salta.
Kockens kommentar
Smaken på moset varieras beroende på val av oliver. Vi använde chilipepparfyllda oliver (därav de rödoranga prickarna) och fick därmed ett mycket kryddstarkt mos. Läs mer om fläskkorv, klicka på ingrediensen.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv