Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 310

Kcal / portion: 295

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1771 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om fromage, bavaroise > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Arla
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
- Riv citronskal. Pressa citronjuice i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och smält dem på låg värme.
- Vispa äggulor och socker pösigt.
- Häll försiktigt ner citronsaftsblandningen i äggsmeten under omrörning tillsammans med citronskalet.
- Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
- Fördela smeten i 6 glas och låt stå minst 1 timme i kyl innan servering.
Kockens kommentar
Fromage är det franska ordet för ost, men kan också avse en pösig kräm som i Frankrike benämns fromage bavarois ("bayersk kräm") eller bara bavarois (läs mer > Om fromage). Fromage och bavarois är i sin tur en variant av mousse. Läs mer > Om mousse.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)