Morotskaka utan tillsatt socker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 15

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Morotskaka utan tillsatt socker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3548 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 25%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 70 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

...

Skapat av
Canderel

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.
  2. Smörj och bröa en pajform. Riv morötter. Riv apelsinskal.
  3. Vispa ägg. Blanda olja med Canderel och tillsätt det i äggvispet.
  4. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och muskot. Rör ner de rivna morötterna och ev. russin (tillval).
  5. Häll smet i formen och sätt i ugn i 50 minuter. Prova med trästicka som skall vara torr när kakan är färdig. Tag ut och låt svalna. 
  6. Glasyr: Vispa ihop mjukt smör, Canderel, apelsinjuice och apelsinskal. Rör ner färskost. Vispa inte för mycket för då blir glasyren vattnig. Bred glasyr på kakan med bredbladig kniv doppad i hett vatten. Strö över kanel.

Kockens kommentar

Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Alternativ

Fluffig morotskaka

Lyxig morotskaka

Morotskaka utan tillsatt socker

Morotskaka med valnötter

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem