
Morotskaka utan tillsatt socker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 336

Kcal / portion: 237

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3548 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 25%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om sockerkakor > Äts ej
Så bakas sockerkaka > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Canderel
Tillagning (1 tim 20 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Smörj och bröa en pajform. Riv morötter. Riv apelsinskal.
- Vispa ägg. Blanda olja med Canderel och tillsätt det i äggvispet.
- Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, kanel och muskot. Rör ner de rivna morötterna och ev. russin (tillval).
- Häll smet i formen och sätt i ugn i 50 minuter. Prova med trästicka som skall vara torr när kakan är färdig. Tag ut och låt svalna.
- Glasyr: Vispa ihop mjukt smör, Canderel, apelsinjuice och apelsinskal. Rör ner färskost. Vispa inte för mycket för då blir glasyren vattnig. Bred glasyr på kakan med bredbladig kniv doppad i hett vatten. Strö över kanel.
Kockens kommentar
Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk