Soppa på vattenkrasse
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om sallater >

 

 

Om soppor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Soppa på vattenkrasse

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 287

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1148 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 368 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om sallater > Äts ej

Om soppor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

Se film om vattenkrasse och recept, klicka på "efcvs" under bilden ovan. Filmreceptet avviker från detta recept. Se kommentar.

  1. Förbered: Skala och hacka lök. Ansa och skiva selleri. Skala och tärna potatis. Skölj vattenkrasse.
  2. Fräs: Hetta upp olja i stekkastrull på medelhög värme. Fräs lök och selleri i cirka 5 minuter tills löken blivit glansig utan att brännas vid.
  3. Koka: Tillsätt buljong och potatis och låt koka upp. Låt sjuda på svag värme under lock cirka 10 minuter, tills potatisen är mjuk.
  4. Soppa: Tillsätt vattenkrasse. Låt sjuda i 5 minuter tills krassen mjuknat. Mixa soppan slät. Tillsätt mjölk och smaka av med riven muskot, salt, peppar och citronjuice.
  5. Servera soppan het med hårt eller mjukt bröd till, eventuellt med en god ost på.

Kockens kommentar

Filmreceptet tillreds på vattenkrasse, purjolök, vitlök, ingefära, potatis och päron.

Vattenkrasse är en sallatsliknande ört med krypande jordstammar och mjuka stjälkar och blad som kan bilda stora bestånd i vattenrika områden (se filmen). Läs mer, klicka på ingrediensen.  

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem