
Falsk vegetarisk fisksoppa med aioli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 612

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2449 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 10%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Matolja (rapsolja) 2.0 dl 65%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Aioli: Pressa citron i en bunke. Blanda med äggulor, dijon och salt. Pressa i vitlök. Tillsätt sedan olja i en fin stråle under ständig vispning tills den tjocknar. Ställ kallt tills servering.
- Soppa: Skala och skär alla grönsaker i små bitar. Fräs i olivolja 5 minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser. Koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Den här soppan med aioli i smakar precis som en god fisksoppa, enkelt snabbt och det är ett toppenalternativ även för vegetarianer, se bara till så att buljongen är vegetarisk.