
Risonisoppa med grönsaker och parmesan
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 345

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1380 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skala och grovriv morötter. Skiva blekselleri. Skala och pressa vitlök.
- Koka upp vatten och fond. Lägg i selleri, vitlök, morot och risoni. Koka tills risonin är klar, cirka 11 minuter. (Rör regelbundet då risoni har en tendens att sätta sig i botten på kastrullen.)
- Häll av vätskan på bönorna. Tillsätt till soppan. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg en skiva vitt bröd i botten på tallrikar. Slå över soppan. Ringla så mycket olja över som ni tycker om. Riv parmesan över, ju mer desto godare.
Kockens kommentar
Detta är en perfekt kylskåpsrensare. Ta det ni har i kylen i grönsaksväg och lägg i soppan. Se till att ha en god olivolja och rikligt med parmesan. Snabbt enkelt, gott och värmande.