Tomatsoppa med chili, cocosmjölk och marinerade räkor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Koriander färsk

0.5 

kruka

Lime färskpressad

0.5 

styck

Sesamfrön

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tomatsoppa med chili, cocosmjölk och marinerade räkor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1552 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 5%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 577 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Lime färskpressad 0.5 styck 0%

Sesamfrön 2.0 tsk 2%

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär chili i bitar.
  2. Fräs lök, vitlök och chili i olja. Häll i tomater, cocosmjölk och buljong. Koka soppan i minst 15 minuter. (Allt med tomat blir godare ju längre man kokar det.)
  3. Mixa soppan med stavmixer el dyl. Smaka av med salt, peppar, rivet citroskal och ev lite socker.
  4. Skala räkor. Rosta sesamfrön i torr panna till gyllenbruna. 
  5. Hacka lök och koriander. Lägg i en bunke. Riv skal på lime och pressa ner i bunken. Blanda i räkorna och sesamfrön, låt stå i 10 minuter.

Kockens kommentar

Spara räkskalen, frys in och koka buljong senare eller koka och frys in buljongen.

Tillhörande recept

Fond på räkskal

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem