
Tomatsoppa med chili, cocosmjölk och marinerade räkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1552 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 5%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Lime färskpressad 0.5 styck 0%
Sesamfrön 2.0 tsk 2%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär chili i bitar.
- Fräs lök, vitlök och chili i olja. Häll i tomater, cocosmjölk och buljong. Koka soppan i minst 15 minuter. (Allt med tomat blir godare ju längre man kokar det.)
- Mixa soppan med stavmixer el dyl. Smaka av med salt, peppar, rivet citroskal och ev lite socker.
- Skala räkor. Rosta sesamfrön i torr panna till gyllenbruna.
- Hacka lök och koriander. Lägg i en bunke. Riv skal på lime och pressa ner i bunken. Blanda i räkorna och sesamfrön, låt stå i 10 minuter.
Kockens kommentar
Spara räkskalen, frys in och koka buljong senare eller koka och frys in buljongen.