
Mexikansk bönsalsa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 19
Recept: 609 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Skölj bönorna och låt dem torka.
- Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen.
- Blanda ingredienser i en skål. Pressa över limejuice och häll på olja.
Kockens kommentar
Rätten passar bra som kryddstarkt tillbehör till kötträtter, eller som fyllning i tacoskal.
Förbered gärna rätten i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)