Inlagd sill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Om Clostridium botulinum

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Inlagd sill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 222

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1334 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 128 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Om Clostridium botulinum Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min + 6 tim )

  1. Koka upp vatten, ättika och socker. Låt kallna.
  2. Skölj sillen. Krossa peppar och hacka dill. Skala och skiva löken tunt.
  3. Varva i en burk sillbitar med lök och kryddor. Häll kall lag över. Lagen skall täcka sillen. Fyll på med vatten.
  4. Ställ svalt. Låt sillen ligga i lagen 6-24 timmar.
  5. Inlagd sill håller sig i en till två veckor. Se till att fisken alltid täcks av vätska.

Kockens kommentar

Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra eller dylikt vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum.

Fler recept inlagd sill

Inlagd yoghurtsill

Inlagd sill med pesto

Inlagd sill med lime, chili

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem