Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 624

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2496 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzon & Davidsson
Tillagning
- Sätt ugnen på 250ºC. Skala och skär aubergine i 2-3 cm stora bitar. Skölj i durkslag. Strö salt över. Låt ligga i 30 minuter.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn i olja i en stekpanna. Smula ner torkad mynta. Fräs hastigt i några minuter.
- Koka upp crème fraiche i en kastrull. Tillsätt fetaost. Rör om tills osten har smält. Tillsätt lökblandningen, salt och peppar.
- Skölj aubergineskivorna. Torka av dem med en handduk. Lägg i en långpanna. Häll olivolja över. Stek i ugnen cirka 20 minuter eller tills de har fått färg och är mjuka.
- Sänk ugnen till 175ºC. Lägg över auberginen i en gratängform. Häll ostsåsen över. Strö över valnötskärnor. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med en grönsallad.