Auberginegratäng med fårost (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Auberginegratäng med fårost (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 624

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2496 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 612 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzon & Davidsson

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250ºC. Skala och skär aubergine i 2-3 cm stora bitar. Skölj i durkslag. Strö salt över. Låt ligga i 30 minuter.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn i olja i en stekpanna. Smula ner torkad mynta. Fräs hastigt i några minuter.
  3. Koka upp crème fraiche i en kastrull. Tillsätt fetaost. Rör om tills osten har smält. Tillsätt lökblandningen, salt och peppar.
  4. Skölj aubergineskivorna. Torka av dem med en handduk. Lägg i en långpanna. Häll olivolja över. Stek i ugnen cirka 20 minuter eller tills de har fått färg och är mjuka.
  5. Sänk ugnen till 175ºC. Lägg över auberginen i en gratängform. Häll ostsåsen över. Strö över valnötskärnor. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med en grönsallad.

Kockens kommentar

GBR = Mycket låg. Portionsvikten är ganska hög och kalorimängden är extremt hög. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem