Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1660 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Läs om Tore Wretman > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tore Wretman
Tillagning (20 min + 36 tim )
- Mortla/krossa kryddorna grovt.
- Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
- Skär sillen i bitar.
- Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock.
- Låt dra i kylen 1-2 dygn.
- Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.
Kockens kommentar
I Tore Wretmans recept ingår mald sandelträ och spansk humle, vilket vi uteslutet i receptet.Tore Wretman 1967: Kryddsill är framför allt en skånsk specialitet, i synnerhet som den småsill som är bäst i detta sammanhang fångas utefter den skånska kusten. Sillen skall vara absolut pinfärsk och helst skall inläggningen ske mellan den 24 augusti och 15 september. Den pulveriserade sandelträts roll i kompositionen är huvudsakligen att ge den aptitliga röda färgen. Den bästa kryddsill jag ätit är på hotell Mollberg i Hälsingborg.