Skånsk kryddsill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Skånsk kryddsill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1660 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 124 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

...

Skapat av
Tore Wretman

Tillagning (20 min + 36 tim )

  1. Mortla/krossa kryddorna grovt.
  2. Koka en lag på ättika, socker, vatten och kryddor. Låt svalna.
  3. Skär sillen i bitar.
  4. Lägg sill, lök och lagerblad i en burk. Slå på lagen och sätt på ett tättslutande lock.
  5. Låt dra i kylen 1-2 dygn.
  6. Sillen håller sig fint i kylskåpet minst två veckor.

Kockens kommentar

I Tore Wretmans recept ingår mald sandelträ och spansk humle, vilket vi uteslutet i receptet.

Tore Wretman 1967: Kryddsill är framför allt en skånsk specialitet, i synnerhet som den småsill som är bäst i detta sammanhang fångas utefter den skånska kusten. Sillen skall vara absolut pinfärsk och helst skall inläggningen ske mellan den 24 augusti och 15 september. Den pulveriserade sandelträts roll i kompositionen är huvudsakligen att ge den aptitliga röda färgen. Den bästa kryddsill jag ätit är på hotell Mollberg i Hälsingborg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem