Hetvägg, semla i varm mjölk
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora bullar: 8

 

Kockskolan:

 

Om semlor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hetvägg, semla i varm mjölk

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 590

GBR (GI) / port: 9

Recept: 4717 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 281 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om semlor > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Deg: Smält smör och mjölk till fingervarmt. Lös jäst däri. Blanda med salt, socker, kardemumma, ägg och mjöl. Arbeta degen till en blank deg som släpper från kanterna i bunken. Täck bunken och låt den jäsa i 40 minuter.
  2. Bullar: Dela upp degen i bullar som rullas runda. Lägg på bakpappersklädd plåt. Täck över och låt jäsa i minst 30 minuter (till dubbel storlek).
  3. Förvärm ugnen på 225°C.
  4. Grädda: Sätt in bullarna i ugnen i 10 minuter.
  5. Garnering: Knäck ett ägg i en bunke. Tag ut bullarna. Pensla med uppvispat ägg. Låt svalna.
  6. Fyllning: Skär av toppen på bullarna. Tag ur en del av inkromet. Blanda med mandelmassa och mjölk. Klicka i fyllningen. Lägg på locket.
  7. Tillbehör: Värm mjölk med kanelstång och kardemumma som smaksättare av mjölken. Häll upp i djupa tallrikar. Lägg semmelbullarna i den varma mjölken.

Kockens kommentar

Hetvägg är ett gammalt sätt att servera sin semla. Sättet att äta sin semla i varm mjölk har varit vanlig i Sverige sedan 1700- talet och många tycker fortfarande att det är just så här en semla ska avnjutas.

Alternativ

Semla grundrecept

Hemlagad mandelmassa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem