Sesamspanerade kycklingspett till buffé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal spett: 12

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sesamspanerade kycklingspett till buffé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 0

Recept: 874 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 5%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 36 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Kycklingfiléer delas i fyra bitar, kycklingfilé grillas hela.
  2. Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
  3. Doppa filéerna i uppvispat ägg och därefter i strö­­bröds­blandningen. Låt dem gärna vila en stund.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna i cirka 3 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
  5. Stick in träspett i filéerna och servera.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem