Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om dolmar >

 

 

Om ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 528

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2110 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 286 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om dolmar > Äts ej

Om ris > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Blötlägg riset i 5 timmar och torka sedan av det. Riset skall ej kokas.
  2. Sätt ugnen på 110°C.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka persilja, mynta och pinjenötter. Blanda ingredienserna med ris, lammfärs, juice från citron, salt och peppar.
  4. Rensa (färska eller inlagda) vinrankslöv och torka av dem så att de är torra. Lägg den glatta sidan nedåt och placera en matsked köttfärsblandning i varje löv och rulla ihop.
  5. Lägg dolmarna tätt i en ugnsfast form. Häll på vatten eller buljong så att det täcker. Lägg en tyngd på dolmarna så att de inte öppnar sig.
  6. Sätt in i ugnen i 1 timme. Ta ut och häll av spadet.
  7. Servera dolmarna varma eller kalla med matlagningsyoghurt.

Kockens kommentar

Vinranksblad kan köpas på burk i välsorterade mataffärer.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem