Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 232

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2241 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 17%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Gräddfil 3.0 dl 18%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Löjrom saltad 100.0 gram 6%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (4 tim )
- Smält smör. Riv kavring eller finfördela i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform.
- Låt gelatinblad ligga i kallt vatten cirka 5 minuter. Blanda philadelphia, gräddfil och finskuren gräslök.
- Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i ostblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 timmar.
- Bred över ett tunt lager löjrom så det täcker. Garnera med finskuren gräslök.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)