
Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2120 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skölj spenaten.
Skala och skiva lök.
Tärna fetaost om färsk. - Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Låt rinna av i ett durkslag.
Häll tillbaka i kastrull och håll den varm. - Hetta under tiden upp olja i stor stekpanna.
Fräs löken mjuk på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt spenat. Salta och peppra. - Lägg upp pastan på tallrik, strö över fetaost och tillsätt oliver.
Kockens kommentar
Babyspenat, dvs primörblad, har fin mild och fyllig smak och passar bättre än fullvuxen spenat. Djupfryst spenat passar inte till denna rätt.