
Vanilla splash flambé (efterrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 207

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1933 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 12%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Björnbär frysta sockrade 400.0 gram 14%
Rom 0.5 dl 5%
Hasselnötskärnor 100.0 gram 34%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Finhacka hasselnötterna.
- Värm upp bären i en stekpanna tills det hela börjar sjuda. Rör om då och då.
- När bären är riktigt heta, häll på rom och tänd på med en tändsticka.
- Häll upp sås på tallrikarna och skopa på glass. Garnera med hackade nötter.
Vill man stajla serverar man inför gästerna på ett bord vid sidan om. Ställ fram tallrikar och uppskopad glass, serversked och underlägg. Hetta upp på spisen och tänd på. Bär ut den brinnande pannan och servera.
Kockens kommentar
Färska mogna bär går bra att använda. Mosa dem lätt i pannan och smaka av med socker. Variera med olika sorters glass och/eller bär. Var rädd om näsa och hår vid flambering!