Franska skurna pepparkakor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Kockskolan:

 

Om pepparkakor >

 

 

Så skållas mandel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Franska skurna pepparkakor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 461

Kcal / portion: 46

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2303 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 22%

Kolhydrater: 58%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 10 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pepparkakor > Äts ej

Så skållas mandel > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 2 tim )

  1. Mandel: Mandel med skal skållas och skalas (läs mer > Så skållas mandel). Hacka skalad mandel.
  2. Deg: Rör samman smör, socker och sirap. Tillsätt mandel och kryddor. Blanda mjöl med bikarbonat och arbeta samman med smörsockret till en homogen deg. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Rulla degen till en eller flera korvar 5 centimeter tjock. Plasta in och lägg i kylen i några timmar, eller över natt.
  4. Förvärm ugnen på 175°C.
  5. Forma: Skär degrullarna i tunna skivor med vass smal kniv. Ju tunnare desto finare. Degen kan också kavlas ut tunt och skäras i rektanglar eller rutor. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda mitt i ugnen till fin brun färg i 8-12 minuter beroende på skivornas tjocklek. Akta så att de inte bränns vid. Ta ut och låt kallna på galler eller duk.
  7. Förvaras i burk med lock.

Kockens kommentar

Fransk pepparkaka är en småkaka med pepparkaks­smak. Det är mandlarna som gör den fransk. Läs mer > Om pepparkakor.

Alternativ

Vanliga pepparkakor

Pepparnötter

Kanelhjärtan

Chokladlöv

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem