
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 16%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
Se film, klicka på "Werners" under bilden.
- Rengör potatis och koka dem med skal ("skinnpotatis"), eller skala dem. Koka.
- Löksås: Skala och skiva löken i halvmånar. Fräs löken mjuk och lätt brynt i cirka 5 minuter.
- Strö över lite mjöl och rör om. Tillsätt mjölk, grädde och lite soja som ger lite färg och smak. Sänk värmen och låt småkoka under lock i 5-10 minuter tills lagom tjocklek. Späd med mjölk om den blir för tjock.
- Stek fläsket på hög värme i några minuter på var sida tills fläsket fått önskad färg och knaprighet.
- Servera som på bilden. Leif har kantskurit potatisen och doppat ena sidan i lite kryddgrönt.
Kockens kommentar
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis är klassisk svensk husmanskost, en av de populäraste rätterna förr i tiden. Med "skinnpotatis" avses kokt potatis som serveras med skal. Råriven morot passar som tillbehör.
Näringsberäkning: Stekfläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.