Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 434
Kcal / portion: 1332
GBR (GI) / port: 19
Recept: 1332 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 16%
Kolhydrater: 54%
Fibrer: 7%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om finknäcke > Äts ej
Så bakas finknäcke > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
...
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
Se film, klicka Fredrik under bilden.
- Sätt ugnen på 150°C. Koka upp vattnet.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt hett vatten och rör om. Tillsätt matolja och blanda ordentligt till en sammanhållande kladdig deg.
- Bred ut hälften av degen på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut med lätt tryck till 2 mm tjock kaka. Frönas tjocklek bestämmer degens tjocklek. Ta bort det övre pappret och lägg över på plåt.
- Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter till det har fått fin färg och känn efter att brödet blivit hårt.
- Låt svalna på galler.
Kockens kommentar
Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat fröknäcke är cirka 5%, och cirka 2.1 dl (1.4 cl per portionsbröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än som tillsatts beror på att mjöl och frön innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.