Fröknäcke med bakpulver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Ugnsplåtar: 1

Om finknäcke >

 

 

Så bakas finknäcke >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fröknäcke med bakpulver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 1332

GBR (GI) / port: 19

Recept: 1332 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 16%

Kolhydrater: 54%

Fibrer: 7%

Portionsvikt: 307 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om finknäcke > Äts ej

Så bakas finknäcke > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

Se film, klicka Fredrik under bilden.

  1. Sätt ugnen på 150°C. Koka upp vattnet.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt hett vatten och rör om. Tillsätt matolja och blanda ordentligt till en sammanhållande kladdig deg.
  3. Bred ut hälften av degen på ett bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut med lätt tryck till 2 mm tjock kaka. Frönas tjocklek bestämmer degens tjocklek. Ta bort det övre pappret och lägg över på plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen 45-60 minuter till det har fått fin färg och känn efter att brödet blivit hårt.
  5. Låt svalna på galler.

Kockens kommentar




Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat fröknäcke är cirka 5%, och cirka 2.1 dl (1.4 cl per portionsbröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än som tillsatts beror på att mjöl och frön innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem