Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 25

Om smörkräm >

 

 

Om sockerlag >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 469

Kcal / portion: 171

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4287 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 40%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 37 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smörkräm > Äts ej

Om sockerlag > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

Se film, klicka på "Sugar Greek" under bilden ovan.

  1. Rumstemperera ägg och smör i 1 timme. Dela äggvita från gula. Använd väl rengjorda metallskålar och verktyg. 
  2. Italiensk maräng: För detaljerad beskrivning se dito recept via länk nedan. Här i sammanfattning.
  3. Sockerlag: Socker och vatten kokas samman till runt 121°C (116-125°C).
  4. Äggvispning: Samtidigt mjukvispas äggvita med lite citronjuice (till ~80% av styvvispad).
  5. Maräng: Sockerlagen hälls i en tunn stråle utmed kastrullkanten ner i äggsmeten under långsam vispning. Först en tredjedel av sockerlagen och när detta är väl utblandat tillsätts resten. Tillsätt eventuell smak till exempel vanilj och färgämne (i filmen vitt färgämne). När lagen tillsats vispar man på medel hastighet till styv maräng. Låt svalna till rumstemperatur.
  6. Smörkräm: Rör ner mjukt smör lite i taget. Vispa krämen lätt och luftig. Förvaras kallt. Om krämen har sjunkit ihop något, vispas den upp på nytt.
  7. Nu är smörkrämen klar att användas till garnering eller spritsning av tårtor och andra bakverk.

Kockens kommentar

Smörkräm är smör blandat med socker. För att få en luftigare kräm kan smöret blandas med marängsmet som i detta recept. Det finns också andra luftiga smörkrämer som schweizisk och engelsk smörkräm. Italiensk sådan är dock den luftigaste, dessutom den mest stabila. Läs mer > Om smörkräm.

Alternativ

Schweizisk luftig smörkräm

Äggsmörkräm, custard buttercream

Smörkräm grundrecept

Italiensk maräng

Spritsning smörkräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem