Crème au beurre, fransk fast smörkräm
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal dl: 6

Så lagas maränger >

 

 

Om aromsmör >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crème au beurre, fransk fast smörkräm

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 456

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2631 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 39%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 96 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så lagas maränger > Äts ej

Om aromsmör > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på Larousse under bilden.

  1. Hetta upp socker och vatten till 190ºC.
  2. Vispa under tiden upp ägg och äggulor i maskin eller för hand i en bunke.
  3. Tillsätt sockervattnet långsamt (tunn stråle) i bunken samtidigt som smeten vispas.
  4. Vispa ner smör klickvis. Tillsätt eventuella smaksättare. Vispa till en ganska fast kräm.
  5. Nu är krämen klar att användas till garnering eller fyllning av tårtor eller andra bakverk.

Kockens kommentar

Smörkräm kan smaksättas på olika sätt - med vanilj, kaffe, citrus, mosad frukt och annat som passar till bakverket.

Fransk smörkräm tillreds, till skillnad från andra smörkrämer, med äggulor. Strikt sett på konditorspråk tillrett av pâte à bombe och smör (läs mer > Så lagas maränger). Det är den fylligaste smörkrämen och bör därför användas i mindre mängder för att inte bli dominant över andra smaker i till exempel en tårta. Läs mer > Om smörkrämer.

Alternativ

Smörkräm grundrecept

Remons, dansk smörkräm

Äggsmörkräm, custard buttercream

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem