Klassisk Yorkshire Pudding, pannkaksbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal stora: 12

Om pannkaksbröd >

 

 

Om pudding >

 

 

Om engelsk kokkonst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk Yorkshire Pudding, pannkaksbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1128 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 4%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 59 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om pannkaksbröd > Äts ej

Om pudding > Äts ej

Om engelsk kokkonst > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Americans…" under bilden.

  1. Bakform: Puddingen kan tillagas i ugnsform ungefär som en tjockpannkaka, men oftast sker det i en muffinsplåt. Helst då i en avsedd för stora puddingar (se > Yorkshire puddingform). Grundreceptet är för 12 st stora, i muffinsplåt dubblas antalet. 
  2. Deg: Häll mjölet i en bunke. Vispa upp ägg i en bunke. Vispa ner äggvispet lite i taget i mjölet. Tillsätt salt och peppar. Vispa ner mjölk lite i taget. Vispa smeten slät och luftig. Låt smeten vila övertäckt i 30-60 minuter.
  3. Värm upp ugnen till 220-250ºC.
  4. Fetta in bakformen och hetta upp den i ugnen. Den skall vara het när den fylls med smet.
  5. Vispa smeten luftig innan bakning.
  6. Baka: Ta ut formen ur ugnen. Tänk på att den är mycket het. Häll smet i formen. Det skall då fräsa till i plåten. Fyll upp till hälften av kanten. Sätt tillbaka i ugnen. Låt stå i ugnen i cirka 20 minuter tills de puffat upp till runda bullar. Öppna inte luckan under tiden, för då faller de samman.
  7. Ta ut plåten med uppuffade bullar och låt vila i cirka 5 minuter. När bullarna svalnar faller de ihop som på bilden ovan.
  8. Servera bullarna nybakade, med eller utan fyllning.

Kockens kommentar

Yorkshire Pudding serveras klassiskt som tillbehör till söndagssteken. Steksky ringlas över brödet. Det kan också serveras som efterrätt med allehanda fyllning, till exempel med glass och chokladsås som i filmen och på bilden ovan till vänster. Läs mer > Om pannkaksbröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem