
Klassisk Yorkshire Pudding, pannkaksbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1128 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pannkaksbröd > Äts ej
Om pudding > Äts ej
Om engelsk kokkonst > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Americans…" under bilden.
- Bakform: Puddingen kan tillagas i ugnsform ungefär som en tjockpannkaka, men oftast sker det i en muffinsplåt. Helst då i en avsedd för stora puddingar (se > Yorkshire puddingform). Grundreceptet är för 12 st stora, i muffinsplåt dubblas antalet.
- Deg: Häll mjölet i en bunke. Vispa upp ägg i en bunke. Vispa ner äggvispet lite i taget i mjölet. Tillsätt salt och peppar. Vispa ner mjölk lite i taget. Vispa smeten slät och luftig. Låt smeten vila övertäckt i 30-60 minuter.
- Värm upp ugnen till 220-250ºC.
- Fetta in bakformen och hetta upp den i ugnen. Den skall vara het när den fylls med smet.
- Vispa smeten luftig innan bakning.
- Baka: Ta ut formen ur ugnen. Tänk på att den är mycket het. Häll smet i formen. Det skall då fräsa till i plåten. Fyll upp till hälften av kanten. Sätt tillbaka i ugnen. Låt stå i ugnen i cirka 20 minuter tills de puffat upp till runda bullar. Öppna inte luckan under tiden, för då faller de samman.
- Ta ut plåten med uppuffade bullar och låt vila i cirka 5 minuter. När bullarna svalnar faller de ihop som på bilden ovan.
- Servera bullarna nybakade, med eller utan fyllning.