Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 770

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3081 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 6%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Honungssenap: Koka upp crème fraiche. Ta av från plattan och tillsätt skånsk senap och honung. Låt kallna.
- Tomatsalsa: Häll krossade tomater, chilisås, kycklingfond och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i rödlök, majs och persilja i salsan innan servering. Salsan kan serveras kall, ljummen eller varm.
- Koka potatis.
- Sätt ugnen på 130°C.
- Tärna rödbetor. Blanda nötfärs, ägg, rödbetor och kapris. Smaka av med salt och peppar.
- Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i olja och baka sedan i ugnen cirka 12 minuter tills biffarna är genomstekta.
- Garnera gärna med mangoldskott och servera med potatis.