
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 140

Kcal / portion: 308

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1231 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt svalna.
- Mosa potatisen tillsammans med lite mjölk till lagom konsistens. Blanda ner köttet. Salta? Tänk på att köttet är salt. Forma "hamburgare" av moset.
- Stek ägg i panna med lite matfett.
- Stek samtidigt potatisburgarna på medelhög värme i matfett tills gyllenbruna.
- Lägg upp burgarna och ägg ovanpå. Servera gärna sallat till.
Kockens kommentar
Corned beef är en amerikansk klassisker, känd som kött på burk under andra världskriget, dvs kött som gnidits in med salt eller som lagts i saltlösning. En svensk motsvarande klassiker är "Salta Biten".