Pannbiff med lök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pannbiff med lök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 800

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3201 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 585 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Blanda ströbröd med vatten. Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar, fond. Blanda väl. Färsen skall vara ganska fast. Forma portionsbiffar.
  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten. Mosa potatisen när den är klar. Tillsätt en klick smör och lite mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  3. Skala och skär lök i tunna skivor. Fräs löken mjuk i matfett på medellåg värme några minuter, tills den blivit glansig. Häll på lite vatten och efterstek under lock 5-10 minuter. Späd eventuellt med vätska för att inte koka torrt.
  4. Stek biffarna i matfett på medelhög värme i 2-3 minuter på var sida till fin yta. Lägg biffarna på löken i pannan. Lägg på lock och efterstek på svag värme cirka 5 minuter, tills de är genomstekta.

Kockens kommentar

Biffarna kan också efterstekas i ugn på 180°C i cirka 10 minuter. Detta är klassisk husmanskost. "Klassikerna" brukar dock vilja ha löken mer bränd.

Passar till

Grönsallad

Rotsellerisallad

Pressad potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem