
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 943

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3773 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Färs och mjölk bör ha samma temperatur. Förvara därför mjölk och färs i kylskåp innan tillagning.
- Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten.
- Blanda färs med salt och 2/3 av mjölken. Rör om tills färsen absorberat det mesta av mjölken. Tillsätt potatismjöl, resten av mjölken och kryddor. Forma till små biffar.
- Stek biffarna i smör på medelhög värme tills de har fått fin färg runt om. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i biffarna och låt sjuda i cirka 5 minuter.
- Mosa potatisen med en gaffel. Blanda i mjölk, smör och salt.
Kockens kommentar
Medisterkaker är klassisk norsk julmat, som förr lagades till dagen före. Medister kommer från det tyska ordet met, som betyder svinkött eller hackat fläskkött. Jämför medisterkorv.