New York Strip Steak, 4 cm biff
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

New York Strip Steak, 4 cm biff

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 368

GBR (GI) / port: 0

Recept: 735 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 22%

Fett: 9%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 212 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 1 tim )

Se film, klicka på "Simply Elegant" under bilden.

  1. Skär biffen i 4 centimeter tjocka skivor. Låt rumstemperera i en timme. Skala och krossa vitlök. Torka noga av all fukt från köttytan med hushållspapper. Salta och peppra.
  2. Tillbehör: Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål. Tillagningstid ej medräknad.
  3. Stek: Hetta upp en (gjutjärns-)panna på högsta värme. Tillsätt lite neutral olja när pannan är het. Börja med att bryna fettkappan i cirka 1 minut. Lägg ner steken och låt steka i 3 minuter och 45 sekunder på var sida.
  4. Sänk värmen till medellåg. Bryn även den andra kanten. Lägg ner biffen. Tillsätt smör, vitlök och timjan. Låt steka ett par minuter samtidig som steken öses med stekfett med en sked. Vänd och gör likadant med den andra sidan.
  5. Vila: Lägg biffen på aluminiumfolie. Ös lite stekfett på ytan. Packa in biffen med folien och låt vila i 10 minuter.
  6. Servera: Servera hel bit eller skär köttet i tjocka skivor.

Kockens kommentar

New York Strip Steak är biff av hög kvalitet med en del av fettkappan kvar, som skärs i tjocka skivor. Detta är en rejäl portion kött på närmare 200 gram tillagat kött.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.


Koshersalt är vanligt salt fast lite grovkornigare. Läs mer, klicka på ingrediensen. I brist på sådan använd flingsalt eller vanligt salt.

Fettreduktion: Allt stekfett äts inte. För att få rätt portions- och näringsberäkning har fettmängden reducerats. Läs mer > Om fettreduktion.

Passar till

Bakad potatis

Hasselbackspotatis

Bakad sötpotatis

Pommes frites

Tomatsallad med rödlök

Aromsmör

Alternativ: Grillad New York Strip Steka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem