Ostbricka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

 

Kockskolan:

 

Så används ost >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ostbricka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3549 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 30%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 125 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så används ost > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (5 min )

  1. Välj minst 3 olika ostsorter, både hårda och mjuka. Välj ost med kraftigare smak än huvudrätten. Någon mögelost, get-fårost, färskost, hårdost, kittost.
  2. 250 gram per person är lagom om enbart ost och vin serveras som mellanmål. Efter maten cirka 125 gram.
  3. Rumstempererad ost ger bästa smakupplevelser. Ta dock inte bort emballage förrän osten skall serveras. Paraffin/vax hyvlas bort före servering.
  4. Välj neutrala tilltugg som inte konkurrerar i smak. Neutrala kex, vitt bröd, milda frukter och grönsaker. Till smakrika ostar som cheddar passar söta tillbehör som en kompakt mango chutney eller fikonmarmelad.
  5. Ät i smakordning, milda ostar först, avsluta med starka.

Kockens kommentar

Fransmännen äter vanligen ost utan tillbehör, med undantag för vitt bröd (baguette). Vindruvor är tveksamt om rött vin serveras till osten. Gelé och senap är lite udda tillbehör, som ger en extra smakupplevelse.

Passar till

Major Grey´s chutney

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem