
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 864

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 21%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Rödlök 1.0 styck 2%
Ägg 2.0 styck 4%
Smör till stekning 1.0 msk 3%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (50 min )
- Skala och koka potatis. Pressa potatisen och ställ kallt.
- Förbered fyllning: Hårdkoka ägg, cirka 10 minuter. Skala och hacka rödlök. Hacka ansjovis och ägg. Fräs löken i smör. Blanda med ansjovis och ägg.
- När potatisen är kall, blanda med ägg och mjöl. Lägg massan på en mjölad bänk. Forma till en rulle och skär i små bitar. Gör en fördjupning i bitarna och lägg i fyllningen. Vik ihop. Forma till köttbullsstora bitar.
- Hacka rödlök. Bryn smör i en panna tills det börjar dofta rostad hasselnöt. Häll av smöret utan bottensatsen. Blanda med rödlök och eventuell överbliven fyllning.
- Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Lägg i kroppkakorna. När de flutit upp ta upp dem med slev. Låt rinna av på handduk.
- Lägg upp några kroppkakor i en djup assiett. Skeda över rödlökssmöret. Garnera med dill.
Kockens kommentar
Häll upp en kall öl, en snaps och njut.
Kroppkakorna kan göras några dagar innan och stekas. Blir minst lika gott och lätt att förbereda.
Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.