Saffransdoftande bröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Halvstora bröd: 4

 

Kockskolan:

 

Om saffransbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffransdoftande bröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 245

Kcal / portion: 1224

GBR (GI) / port: 66

Recept: 4897 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 499 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om saffransbröd > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Riv gult citronskal. Kärna ur och riv äpple. Värm mjölk fingervarmt (37ºC).
  2. Deg: Smula jäst i en stor bunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen.
  3. Tillsätt citronskal, äpple, saffran, socker och salt. Blanda med mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk i 40 minuter.
  4. Forma: Häll mjöl på bakbord och bearbeta degen en kort stund. Fördela degen i formar. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
  5. Förvärm ugnen på 175ºC.
  6. Garnera: Grovhacka mandel. Vispa upp ägg i en kopp med gaffel. Pensla bröden med äggvisp. Strö över mandel.
  7. Grädda i ugn i cirka 30 minuter.

Kockens kommentar

Det finns vackra engångsformar av tunnt trä som kan sättas in i ugnen. De kan vara svåra att få tag på. Fråga på bagerier om de har sådana. Halvstora metallformar är lättare att få tag på. Eller så lagar man två stora bröd som vanligt.

Alternativ

Saffranscones

Saffransgifflar

Tryffeldoftande presentbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem